02 januari 2017

Gelukkig Nieuwjaar

Het is te koud om zomaar op het terras te zitten, te warm binnen bij de houtkachel. Dus hou ik mijn jas aan en blijf buiten onder de ecologisch onverantwoorde gasbrander zitten. Ik lees een weekendkrant van 2016. Oud nieuws maakt me altijd een beetje melancholiek: je weet het nog niet helemaal, maar precies daarom is het onbelangrijk anders had iemand het je wel verteld.

Dan word ik aangesproken door een ouder koppel, hij in Barbour, jagerspetje op het hoofd, zij in echte vos, zij heeft de leiding. "Het is hem," zegt ze, en ze knikt mijn richting uit. Ik duik achter de cultuurbijlage maar het helpt niet. Ze komen nader. "Het is hem niet," zegt hij maar hij klinkt niet overtuigd. Het koppel staat nu in de straalschaduw van mijn terrasbrander. "Zijt hij get," vraagt ze in onvervalst West-Vlaams. Ik neem een slok van mijn Orval en kijk hen dan minzaam aan. "Nee," zeg ik, "ik ben zijn broer." Gelijk is de interesse over. Dan komt de geleerde vrouw retour van haar soldenrooftocht. Of er wat aan de hand is?


"Wereldberoemd op MediQuality," zeg ik, "en net ontsnapt aan de conversatie van een uur." Het doet me denken aan iets wat ik nog niet zo lang geleden in een buitenlandse krant las: "Beroemd zijn op Instagram is net zoiets als rijk zijn bij Monopoly." Het is een schrale troost, maar het helpt.


Ik wens u ondertussen alvast een veilig en verstandig Nieuwjaar. Met liefst niks evidence maar experience based geluk. 


Marc van Impe

 

Bron: MediQuality

18:26 Gepost door Marc van Impe | Permalink | Commentaren (0)