05 maart 2018

APPLE lanceert zich in ziekenhuiszorg


CNBC meldt dat Apple dit voorjaar in de VS klinieken gaat opzetten onder de naam AC Wellness. Het bedrijf wil daarmee zorgen voor snellere diagnostiek en behandeling voor eigen werknemers. Het technologieconcern treedt hiermee in de voetsporen van bedrijven zoals Amazon.

Dat kondigde recent een gelijkaardig initiatief aan samen met J.P. Morgan en Berkshire Hathaway . Apple heeft echter bijbedoelingen: de klinieken moeten er niet alleen voor zorgen dat Apple-medewerkers zo snel mogelijk weer op de been zijn na een ziekte of ongeluk, maar zullen ook dienen als een soort living lab voor de eigen producten en diensten op het gebied van e-health zoals de Apple Watch de HealthKit, ResearchKit en CareKit en combinaties van device en apps. Ook zou Apple bezig zijn met eigen devices voor diabetici.

Het gaat om twee projecten in Santa Clara County, Californië, die open zullen staan voor Apple-werknemers en hun directe familie. Beide klinieken zullen staan dicht bij het hoofdkantoor van Apple in Cupertino. Apple heeft in totaal zo'n 80.000 werknemers in de VS. Op een website – acwellness.com – staan meer details en vacatures.

Verder zal Apple eigen gezondheidsprogramma's ontwikkelen, waarmee het mikt op preventie en beter management van bestaande ziektes. Dat zou onder meer blijken uit vacatures op de website van AC Wellness, zoals voor een Population Health Program Designer en een Clinical Program Designer.

Marc van Impe

https://www-cnbc-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.cnbc.com/...

 

Bron: MediQuality

13:37 Gepost door Marc van Impe | Permalink | Commentaren (0)

Post een commentaar