08 februari 2018

Intieme chirurgie in de lift


Het voorbije jaar is de vraag naar designervagina’s en schaamlipcorrecties wereldwijd met bijna 50%, respectievelijk 45% gestegen. Dat maakt van schaamlipcorrecties één van de meest populaire chirurgische ingrepen van het moment.

De nieuwe cijfers werden vorige zaterdag op het IMCAS, het 19ste Annual World Congress of the International Master Course on Aging Science in Parijs bekendgemaakt. Vaginale chirurgie heeft de wind mee. Dat komt omdat vrouwen zich meer dan ooit bewuster zijn van hun levensstandaard en de tweede reden is dat de esthetische vaginale chirurgie nu veel comfortabeler en pijnloos is en er dankzij de moderne technologie geen of minimale insnijding meer vereist. Borstvergrotingen zijn nog steeds goed voor 15,8 % van alle cosmetische ingrepen. Op de tweede plaats staan liposucties, nipt gevolgd door ooglidcorrecties en neusoperaties. De vraag naar penisvergrotingen was het kleinst.

Bijzondere aandacht op het congres was er voor Genital Beautification , zeg maar de totaalaanpak van de vagina. "Een vrouw van middelbare leeftijd die vaginaal bevallen is, kan zich niet van haar bestaande problemen ontdoen door alleen maar een labiaplastie te krijgen, want net als in het gezichtsveld wordt het vet-, spier- en botweefselverlies hier veroorzaakt door veroudering." Aldus dr. Bulent Cihantimur, plastisch chirurg aan de Turkse Uludag University, die in zijn privé kliniek vooral West-Europese dames behandelt. "De schade in kwestie wordt verdubbeld door de bevalling. Bij sommige patiënten zien we zelfs een urine-incontinentieprobleem."

Om het uitgerekte vaginaweefsel van de patiënt te vernauwen, hanteert hij de naar hemzelf genoemde Cihantimur Fat Transfer techniek waarbij eigen lichaamsvet verrijkt met stamcellen geïnjecteerd wordt. Andere mogelijkheden zijn de Spider Web Aestheticum om meer strakheid te bereiken, of de G-Shot op 2-3 cm van de vagina-opening, wat voor een langere stimulatie en een beter orgasme moet zorgen. Een andere veel gevraagde ingreep is een verkleining van de mons pubis.

Cosmetische chirurgie wordt het vaakst in de Verenigde Staten, Brazilië, Japan, Italië en Mexico uitgevoerd. Oost-Azië blijkt echter de snelst groeiende markt. Verwacht wordt dat de vraag naar cosmetische chirurgie in Azië in de loop van het huidige jaar voor het eerst hoger zal zijn dan de vraag in Europa. Op internationaal vlak zijn de uitgaven voor plastische chirurgie in een jaar tijd met ongeveer 8% gestegen. In totaal werd hieraan zo'n 7,5 miljard pond uitgegeven, omgerekend gemiddeld 8,5 miljard euro.

Marc van Impe

Bron: MediQuality

19:30 Gepost door Marc van Impe | Permalink | Commentaren (0)

Post een commentaar