18 januari 2018

Donald Trump: twee artsen, twee diagnoses en dreigend hartfalen


De arts van het Witte Huis, Dr. Ronny Jackson, zegt dat President Donald Trump in "uitstekende" gezondheid is. Volgens Dr. Sanjay Gupta, medisch correspondent van CNN zijn de medische resultaten van het staatshoofd echter zeer zorgwekkend.

Dr. Jackson presenteerde op dinsdagmiddagmiddag de Samenvatting van het Fysiek Onderzoek van de 45ste Amerikaanse President aan de media. Hij beschreef zijn vitale tekenen en lichamelijke conditie als normaal, evenals zijn cognitieve functies.

Het medisch onderzoek, dat afgelopen vrijdag plaatsvond in het Bethesda Medical Centre in Maryland, was beperkt tot de lichamelijke conditie van de president en meet zijn bloeddruk, cholesterolniveaus, bloedsuikerspiegel, hartslag en gewicht. De president zou naar eigen zeggen en op eigen verzoek ook een cognitief onderzoek hebben ondergaan. Volgens Dr Jackson werd de Amerikaanse president evenwel niet onderworpen aan een psychologisch onderzoek.

Volgens de dokter van het Witte Huis zal Trump naar verwachting in "uitstekende gezondheid" blijven tot het einde van zijn ambtstermijn, of zelfs een tweede, als hij herkozen wordt.

Dr. Ronny Jacksons enige bron van zorg is de presidentiële body mass index van 29,9 die de obesitasnorm van 30 benadert. Merkwaardig is ook dat Trump letterlijk in zijn ambt groeit: officieel is de president 6 voet en 2 duim groot, in het medisch rapport is dat 6 voet en 3 inch geworden.

Alarmerend is de coronaire calciumscore. Die bedroeg in 2009 nog 34, steeg in 2013 tot 98 en bedraagt nu 133, wat wijst op een hoog risico op een hartaanval of –ziekte binnen de 3 tot 5 jaar. Volgens Dr. Gupta zijn deze resultaten "zorgwekkend". Volgens dr Gupta is dit te wijten aan een ongezond dieet en een gebrek aan lichaamsbeweging. Volgens Dr. Gupta lijdt de Amerikaanse president dan ook aan hartaandoeningen en moeten de nodige maatregelen getroffen worden om een hartaandoening te voorkomen.

Marc van Impe

 

Bron: MediQuality

08:48 Gepost door Marc van Impe | Permalink | Commentaren (0)

Post een commentaar