24 december 2017

Een strenge Kerstmis gewenst


Wat voor land wordt dit? Worden we met zijn allen katholieker dan de paus Franciscus? Een betere moslim dan Abdul Aziz Aal ash-Shaikh, de grootmoefti van Mekka? Ik zou het in deze donkere dagen bijna geloven.

Als ik de taalgrens oversteek moet ik mijn sigaret doven in het bijzijn van de kleinkinderen. Niet dat ik rook, maar stel dat ik – dan bega ik in de ogen van mijn medeburger een doodzonde. Acht op de tien Belgen vinden dat roken in het bijzijn van kinderen sowieso verboden mag worden. Bier drinken als je nog geen 18 bent? Zeven op de tien Belgen vinden het een goed idee om alle soorten alcohol en dus ook bier te verbieden onder de 18 jaar.

Professor Jean Tytgat pleit zelfs voor een nultolerantie voor alcohol achter het stuur. Gelukkig is de Vlaamse verkeersminister toleranter. De samenleving wordt hard: de meeste Belgen zijn voorstander van een strenger beleid. De Belg wil meer plichten. De plicht om deel te nemen aan opsporingsprogramma's tegen kanker. De plicht om bepaalde inentingen te nemen. De helft wil een verbod op zonnebanken. En evenveel zijn tegen diesel behalve als die in de firmawagen gaat. En dan heb ik het nog niet over het verbod op zelfmoord.

De bevraging door de Onafhankelijke Ziekenfondsen laat een bittere smaak in mijn mond. We zijn een volk van huichelaars aan het worden: zes tot zeven op de tien ondervraagden zeggen dat ze serieuze inspanningen doen om gezond te leven maar een meerderheid vindt wel dat ánderen te weinig moeite doen om de kosten van de gezondheidszorg binnen de perken te houden. Tezelfdertijd vindt slechts een op de drie landgenoten dat er ook extra gezondheidsbudget geïnvesteerd mag worden in kinderen uit grote gezinnen of in migranten en vluchtelingen.

Maar meer dan zes op de tien ondervraagden vinden het wel belangrijk om budget te besteden aan de strijd tegen burn-out en een beter evenwicht tussen privé- en beroepsleven. En ook aan een gezonde en evenwichtige voeding voor iedereen. Dit is een land geworden van me, myself and I. Alles gereguleerd, alles onder controle.

Het brengt me een oud verhaal in zijn moderne mediaversie in herinnering:

Breaking News: "Op 25 december werd in een Lochristi, een buurgemeente van Gent een pasgeboren baby gevonden in een stal. De politie ging onmiddellijk ter plaatse. Een timmerman en een minderjarige, vermoedelijk de moeder, werden in hechtenis genomen. Vanochtend, heel vroeg in de ochtend, werden de lokale autoriteiten door een bloemist uit de buitenwijken van Lochristi geïnformeerd dat een familie van daklozen zich in zijn stal had gevestigd. Bij aankomst ter plaatse ontdekte de politie een pasgeboren baby, verpakt in onhygiënisch doeken en slapend op strooisel. De timmerman, later geïdentificeerd als Jozef, een Palestijn zonder verblijfsvergunning uit de Gentse randgemeente Nazareth, maakte bezwaar tegen het feit dat de autoriteiten het kind in veiligheid brachten.

Hij werd bijgestaan door verschillende herders en drie vreemdelingen zonder papieren. Deze drie buitenlanders, die beweerden magiërs te zijn, werden eveneens gearresteerd. Zij zijn mogelijk lid van een sekte. Het ministerie van Binnenlandse Zaken vraagt zich af waar deze drie mannen vandaan komen, ze waren waarschijnlijk op weg naar Calais.

De hoofdcommissaris bevestigde dat ze geen identiteitspapieren op zak hadden, maar wel goud en verdachte en illegale producten in hun bezit hadden. Ze beweren dat God hen vertelde om geen vragen te beantwoorden. De verdachte producten zijn voor analyse naar het laboratorium van professor Jean Tytgat gestuurd. De huidige verblijfplaats van de pasgeborene is niet gemeld.

Volgens het OCMW is de vader een vijftiger en is de moeder zeker niet volwassen. We controleren op dit moment de relatie tussen beide, zegt de sociaal assistent. Maar omdat er geen vermoeden van pedofilie bestaat, wordt gedacht aan de kidnapping van een minderjarige....

De moeder bevindt zich momenteel in het universitair ziekenhuis van Gent voor medische en psychiatrische onderzoeken. Ze beweert nog steeds een maagd te zijn en zegt dat de baby van God is. Er moet in dit geval ongetwijfeld rekening worden gehouden met het gebruik van verdovende middelen, waarschijnlijk afkomstig van de drie buitenlanders. Er werd een DNA- onderzoek opgezet. Van onze correspondent vernemen we dat de ter plekke aanwezige herders beweren een grote man te hebben gezien, in wit gekleed, die hen beval naar de stal te gaan, en dat deze daarna mysterieus wegvloog. Er wordt geen enkele hypothese uitgesloten, evenmin de inscheping aan boord van een UFO.

De oppositie is verontwaardigd over het feit dat de regering onvoldoende waarborgen heeft opgezet om te voorkomen dat UFO's over ons luchtruim zouden vliegen. Zij vragen om een parlementaire enquête. Groen herinnert ons eraan dat het maken van een houtvuur in een stal een bron van vervuiling is....

De PVDA hekelt het harde kapitalisme dat de huren de hoogte indrijft en bescheiden gezinnen verhindert een fatsoenlijke woning te hebben.

De staatssecretaris voor Migratie deelt mede dat de regering sinds zijn aantreden veel nieuwe opvangplaatsen heeft geopend om te voorkomen dat gezinnen op straat achterblijven.

Er werd onder leiding van gouverneur Herodes een crisiseenheid opgericht. Volg ook de extra uitzending van Terzake rond het thema: "Hoe kunnen we vandaag de dag nog in een stal bevallen? Een pas binnen gekomen bericht tenslotte: Na een medisch onderzoek, dat bevestigde dat de minderjarige Maria inderdaad maagd is, werd het echtpaar in hechtenis genomen voor de ontvoering van een pasgeboren kind....

Ik wens u een zalig Kerstfeest.

Marc van Impe

 

Bron: MediQuality

08:58 Gepost door Marc van Impe | Permalink | Commentaren (0)

Post een commentaar