23 december 2017

Blauw licht verstoort de slaap ...


Blauw licht verstoort de slaap, dat is bekend. Toch ontwikkelde de Amsterdamse neurowetenschapper Els van der Helm een slaap-app, met het advies die niet te gebruiken in het uur voordat je gaat slapen.

De app bestaat uit zes modules met elk tien sessies over een bepaald slaapthema. Na het invullen van de slaapscan, een nogal lange vragenlijst over je slaapgedrag, krijg je een persoonlijke module toegewezen met een dagelijkse opdracht; om de tien dagen start je met een nieuwe module. De app is opgezet vanuit de wetenschappelijke visie: eerst kennis opdoen, daarna kijken hoe je die kennis kunt toepassen.

Van der Helm promoveerde in Californië op het effect van slaap op ons geheugen, stemming en emotionele reactiviteit. In 2013 werkt ze als consultant bij McKinsey in ­Amsterdam, waar ze 'als hobby' start met het geven van slaapworkshops. In 2016 begon ze een eigen slaapconsultancybureau. De app Shleep is het resultaat van tien jaar ervaring met slaapproblematiek. De app kan je gratis downloaden op http://www.shleepbetter.com/shleep-for-me/ . Een slaapscan en drie sessies zijn gratis, daarna betaal je €5,99 per maand.

Een alternatief voor wie niet direct aan de app wil: Van der Helm: "Ik ben bijvoorbeeld groot fan van brillen met oranje glazen die blauw licht blokkeren. Als je dan toch eens 's avonds achter de laptop moet om een mail te sturen, dan is dat een prima oplossing."

Marc van Impe

 

Bron: MediQuality

08:50 Gepost door Marc van Impe | Permalink | Commentaren (0)

Post een commentaar