24 november 2017

EMA: een dubbeltje van 250 miljoen


Dat de EMA en haar budget van meer dan 250 miljoen euro in 2019 naar Amsterdam verhuist, was een dubbeltje op zijn kant. Voor hetzelfde geld was de EMA naar Milaan verhuisd.


Wat de Italiaanse EU minister Sandro Gozi tot de uitspraak bracht dat de uitkomst van het selectieproces vergeleken kon worden met penalty na een spannende voetbalwedstrijd.


Het was de onthouding van Slowakije, dat boos was omdat Bratislava de eerste ronde net niet gehaald had, dat maakte dat de stand bij de stemming 13-13 was. Milaan was de favoriet. Maar toen trok tijdelijk EU-voorzitter Estland het lot met de naam van Amsterdam.


De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra feliciteerde zijn Estse collega met zijn "gelukkige" hand. Meevaller is dat de meeste van de 900 stafmedewerkers van EMA graag naar Amsterdam verhuizen. Zoals uit een intern onderzoek bleek, kon hetzelfde niet gezegd worden van Zagreb en Bratislava.


Het interne rapport leest u hier: http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Othe...

 

Marc van Impe


Bron: MediQuality

17:46 Gepost door Marc van Impe | Permalink | Commentaren (0)

EMA naar Amsterdam maar Nederland verliest van België


Het felbegeerde Europees Medicijnagentschap EMA verhuist dan wel van Londen naar Amsterdam. Maar in de vierde editie van de lijst staat België op de derde plaats en haalt Nederland de zesde plaats.


In de IMD World Talent Ranking staat welke economieën het beste zijn in het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent. Nederland scoort vooral goed op het gebied van gezondheidszorg, universitaire en management opleidingen, talenkennis en scholing van arbeidskrachten. Zwakke punten zijn: de verhouding leerling-leraar, levenskosten en –kwaliteit, en groei van de beroepsbevolking. België is derde.


Andere landen die het beter doen zijn: Zwitserland (1), Denemarken (2), Oostenrijk (4) en Finland (5). De toplanden investeren veel in hun educatie, bieden een buitengewoon hoge levenskwaliteit en enorm veel carrièremogelijkheden. Het eerste niet-Europese land in de ranking is Canada op plek 11. De lijst wordt gesloten door Roemenië, Mongolië en Venezuela. IMD is een business school met vestigingen in Lausanne en Singapore.

 

europees medicijnagentschap,imd world talent ranking,ema

 

https://www.imd.org/globalassets/wcc/docs/talent-ranking/Talent_Ranking_2017_web.pdf

Marc van Impe

 


Bron: MediQuality

07:43 Gepost door Marc van Impe | Permalink | Commentaren (0)