08 augustus 2012

En avant la musique

Het probleem  is dat nogal wat mensen zich gedragen als vissen. Ze zwemmen in het water van hun miserie, slikken en spugen maar zien niet dat er een universum buiten hun ecosysteem bestaat. Zo gaat dat. Alles onder water.  En dat leidt tot heel wat frustratie. Want de vis ziet wel de andere vissen, het wier en de toevallige fuik maar weet niet hoe daar aan te ontsnappen. De rest is onderwatermuziek. Er is slechts één soort vis die aan deze beklemmende werkelijkheid ontsnapt en dat is de vliegende vis. Die realiseert zich dat er buiten het natte universum nog een andere droge wereld bestaat. De wereld van de lucht boven het water. Eens je dat weet en je buiten je eigen denkraam hebt leren denken, kan je doordenken. Maar het probleem van de vliegende vis is dat hij hoe dan ook altijd weer onder water moet landen.

Op een bepaald moment moet je een beslissing nemen en door gaan. Ik geloof dat de geleerde vrouw dit nu gedaan heeft. Alle elementen werden tegen het licht gehouden. De collega’s, de kliniek, de verpleging, de patiënten. De analyse was ontnuchterend. De consequenties des te duidelijker. De conclusie lag voor de hand. We zijn nu tien jaar verder. We zijn het stadium voorbij van het gratuit engagement. We maken de borst nat en stappen in het nieuwe diep. Zwemmen is altijd op weg naar de rand van het bereiken. Zwemmen doe je alleen. Wie wil kan volgen. Wie wil mag achter de fanfare aanlopen. No hard feelings, no regrets. En avant la musique.

Marc van Impe

21:13 Gepost door Marc van Impe | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

Ik wens Dr. Uyttersprot heel veel geluk toe in "haar nieuwe leven"!
Dat er heel veel stress en druk op haar schouders mag wegvallen....
Ik hoop dat ze nu echt kan genieten van haar Dokter-zijn...

Gepost door: Hilde V | 12 augustus 2012

Reageren op dit commentaar

Ik wens Dr Uyttersprot heel veel geluk en veel succes in Nederland. Misschien is er dan toch nog een vliegende vis hier in dit apenland die ziet wat er over de horizon gebeurt hopelijk zo ver als Noorwegen.

Ik ben geen patiënte van haar, maar van DR C. Ik hou mijn hart vast als ook hij gaat vertrekken. Mijn situatie is gelukkig onder controle en mijn diagnose is bevestigd door verschillende andere dokters (lupus), maar ik hou mijn hart vast voor de andere. Dus hopelijk gebeurt er eindelijk een beetje actie hier.

Geld in zamelen voor wetenschappelijk onderzoek is onbegonnen werk, maar naar buiten komen met onze verhalen laten horen dat we niet akkoord zijn dat kost geen centen of toch maar een klein beetje.

Gepost door: Danielle | 12 augustus 2012

Reageren op dit commentaar

Ik hoop voor de geleerde vrouw dat ze eindelijk kan uitgroeien tot een grote walvis en haar plekje vindt in een bassin waar het water enkel blauw is en een hemel zonder die duistere wolken....veel succes Dr Uyttersprot!!!!

Gepost door: tita Anken | 12 augustus 2012

Reageren op dit commentaar

Ik wens deze wijze dame alles wat mooi,
vruchtbaar en oogstbaar is naar de toekomst toe.

Tevens hoop ik dat van al wat m'n gaat ondernemen en realiseren in "Nederland"
het een groen licht mag betekenen in dit Belgenland.

Dit voor de duizenden "onzichtbare" patiënten hier aanwezig.

Gepost door: Raes Anja | 12 augustus 2012

Reageren op dit commentaar

Ik ben een patiënt van Dr Uyttersprot, reeds 2 jaar. Ze heeft me altijd goed bijgestaan en geholpen. Door haar heb ik CVS leren aanvaarden. Ik wens haar hierbij heel veel succes, want ook zij moet aan haar eigen leven denken en vooral aan haar gezondheid. Al heb ik het toch heel moeilijk en maakt het mij triest, ik wens haar alle geluk in haar nieuwe leven.

Gepost door: Yvette Oversteyns | 12 augustus 2012

Reageren op dit commentaar

Veel succes.

Gepost door: Hermine | 28 augustus 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.