15 mei 2012

De vlucht vooruit

Simplexiteitsspecialiste dr. Herlinde Wynants stopt van de ene dag op de andere dag haar consultaties. De voormalige medewerkster van dr. Moorkens (UZA) kapt met CVS en fibromyalgiepatiënten. Wynants en Moorkens zullen de medische geschiedenis ingaan als twee vorsers die ontdekten dat het libido bij vrouwen die aan CVS leden, er op achteruit ging, wat ze bijna tien jaar geleden bekend maakten op het ME-congres in Madison (VS). De wetenschap worstelt nog met de vraag hoe dat zou komen. ‎"Het is me al een tijdje duidelijk dat een raadplegingsformule niet de beste wijze is om patiënten met CVS en fibromyalgie te doen herstellen. Voor sommigen is deze vorm van zorg op zich een ziekteonderhoudende factor," mailde Dr. Wynants zonet aan haar patiënten. "Om deze reden ben ik van mening dat enkel gefundeerde veranderingen in het zorgsysteem zelf, het onderwijs en sociale structuren kunnen zorgen voor een herstel van gezondheid bij patienten met CVS en fibromyalgie." "Wat hersteld moet worden bij CVS en fibromyalgie zijn de parasympatische oprichtingsreflexen. Dit is voor een deel gebaseerd op een goede stemontwikkeling. Om dit op een minder amateuristische wijze als arts te kunnen aanreiken, is interdisciplinaire research nodig." "Met deze inzichten is vanaf nu patiëntenzorg in mijn huidige praktijk niet meer ethisch verantwoord.”

Dr. Wynants is een lieve dame, een beetje van een andere wereld en niet geconventioneerd. Haar therapie was gebaseerd op hoger wiskunde, zo vertrouwde ze me eens toe. Ik begreep het toen niet goed, mijn denkraam is daarvoor te klein. Tenzij dat zou betekenen dat wie niet geconventioneerd is een honorarium kan vragen ad libidem. Dat is pas hogere wiskunde.

Marc van Impe

16:25 Gepost door Marc van Impe | Permalink | Commentaren (55)

Commentaren

idd ... die mail hebben de patiënten van Dr. Wynants gekregen ... wat met de afspraken die er nog bij haar stonden ???? wie weet da !!! Wat met onze therapieën ?? onze medicatie ?? onze cognetieve gedragstherapie ?? Alles waarvoor wij werkten om " beter " te worden met de hoop om OOIT te genezen ??? Allemaal WEG WEG WEG WEG !!!!

Gepost door: Sandra | 16 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Ik was ook patiente bij haar en heb jammer genoeg doe meil ni gekregen en had al een paar maal gebeld voor een afspraak en ook gemaild jammer genoeg kreeg ik geen reactie meer en heb ik het zo pas op haar site gelezen :-( nu zit ik met de vraag naar waar nu, de meeste hebben een patiente stop

Gepost door: chantal | 27 juli 2012

Ik vind het goed nieuws dat ze stopt. Was ze eigenlijk ooit BEGONNEN?

Gepost door: Hermine | 17 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Bedankt Hermine voor je 'oprechtheid'.

Gepost door: Annelien | 18 mei 2012

Een keer bij Dr wijnants geweest...heb haar niet ervaren als een lieven dame , integendeel, uit de hoogte....ze deed me pijn...en had geen greintje emphatie, blij dat ze stopt, zulke dokters kunnen we missen als kiespijn......!!

Gepost door: Marleen Mollen | 17 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Beste Marleen, dokters hoeven geen empathie te hebben, dokters moeten vooral professioneel zijn, patiënten helpen. Jullie CVS patiënten hebben allemaal zo een behoefte aan schouderklopjes etc. Alles is zwaar en hard en zelfs mensen met kanker hebben niet zo veel pijn dan jullie. Ik ben het gezeik van jullie zo beu ... ga allemaal op een eiland wonen en zaag wat tegen mekaar maar laat de rest van de wereld met rust!

Gepost door: een MS patiënt | 17 mei 2012

MS-patiënt, ooit werd tegen en over MS-patiënten hetzelfde gezegd als wat jij nu schrijft.

Gepost door: Hermine | 17 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Kort en krachtig Hermine en je slaat de spijker op de kop! Dank je voor je reactie!
Mijn partner heeft CVS/ME+fibro en ik zie elke dag hoe erg ze eraan toe is...maar 't meeste lijden we aan het ridiculiseren van deze erg invaliderende ziekte.
Een goeie vriendin van me, bij wiens man begin de jaren '60 MS werd geconstateerd, leed samen met hem het meest aan het onbegrip van de omgeving.
Hij stapte erg onzeker..."hij was alle dagen zat en ne plantrekker" volgens de goegemeente...
Moest mijnheer met MS, samen met véle anderen enkel praten over de zaken waar hij persoonlijk ervaring mee heeft, 't zou een gans stuk stiller zijn in de wereld!

Gepost door: Liliane | 18 mei 2012

Beste "MS patiënt",

vanwaar deze grove beledigingen naar cvs-patiënten toe?
aangezien er zo'n 30.000 ME/cvs-patiënten in België zijn, waarvan u vindt dat ze zo'n behoefte hebben aan schouderklopjes,die u allemaal naar een eiland verwenst omdat, wat u hun gezeik noemt, beu bent, .... vind ik dat deze volksverhuis wat ingewikkeld zou zijn,
misschien is het beter, dat u, MS patiënt, misschien beter alleen verhuist naar dat eiland, waar u naar volle lust beledigend en grof kan zijn.... en vooral de ME/cvs-patiënten met rust laat.

Gepost door: Hilde V | 17 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Beste MS patient

Hier is een gemakkelijke manier om doorzicht te krijgen waarom mensen met de diagnose 'ME/CVS of CVS' zo veel van zich laten horen:

Even tonen hoe men de ziekte ME verstopt en men mensen in de buitenwereld om de tuin leidt, ook dus MS patienten die het zelf nog niet zolang geleden mochten mee maken. We noemen het woord CVS boerenbedrog en daarom roeren we onze mond (nog heel wat anders dan klagen.)

Wat zou je doen als:

1. Als ik van de neurologische ziekte Multiple Sclerose (MS) nu eens CVS/MS maak, en dan vind dat het niet langer nodig is dat MS een hersenscan vereist om zeker te zijn dat ik werkelijk een MS patiënt aan bestuderen ben? Immers in die vuilbakdiagnose zal niet elke patient hersen afwijkingen op die scan laten zien wanneer MS benoemd word als CVS/MS. De dokters zullen alleen rekening houden met je gevoel van vermoeidheid en je naar een psychiater sturen of wat oefeningen laten doen (die je nog zieker maken trouwens)

2. Oké, en als ik nu van MS 'CVS' maak, zal ik het dan noodzakelijk vinden een lumbale punctie te laten uitvoeren om zeker te zijn dat ik echt MS patiënten bestudeer? Neen, omdat niet elke patient bij een lumbaalpunctie een afwijking zou hebben want MS = CVS/MS en men onderzoekt dus een vele grotere groep patienten met vermoeidheid, dus niet iedereen heeft die afwijking, conclussie dus MS bestaat niet, je bent gewoon een zeurpiet en hysterisch.

3. Tenslotte, als ik van MS 'CVS' maak, zal ik het dan nodig vinden dat de patiënten een arts nodig hebben om de episodes van verlamming te observeren om zeker te zijn dat ik echt MS patiënten aan bestuderen ben? Neen, omdat niet elke patiënt deze episodes van verlamming zou hebben als MS ...CVS/MS of CVS word. en CVS dat is toch psychisch.

Dit zou betekenen dat MS niet te bestuderen valt (en vervolgens vastgesteld) als een een duidelijke neurologische ziekte. MS patiënten zouden tot op de dag van vandaag nog nergens staan. MS zou CVS/MS of in ergste geval CVS blijven en zou behandeld worden volgens hun symptomen of door psychiaters met weinig of geen fondsen dat aan het biomedisch onderzoek zou gegeven worden. Klinkt dit bekend? Neen niet meer voor een MS patient hoop ik , tenzij ze de pech heeft in de vuilbak diagnose van CVS te belanden. (want dit gebeurd effectief met sommige MS patienten!!!!
Klinkt het bekend voor mensen met diagnose CVS...Natuurlijk! en daar zitten veel mensen tussen met een andere ziekte , lupus, ..... Ook is dit situatie wat betreft ME (Myalgic Encephalomyelitis). Dat werd CVS/ME of ME/CVS.....en dan CVS en zelf CV

Verwarrend, voor de meeste patienten ook, voor hun omgeving ook. Maar stel je even voor dat je geen behandeling krijgt, geen begrip, geen hulp....en nog eens een hoop vooroordelen... in feite te lang om allemaal op te noemen..... kinderen gedwongen in de psychiatrie, jonge lmensen die sterven...mensen onbehandeld bedlegerig.....

Informeer voor je oordeeld, want er zitten OOK LOTGENOTEN VAN JOUW in die vuilbakdiagnose. Had jij daar ook graag bij geweest en zo ja, zou jij je mondje dan niet roeren?

Gepost door: Monique Martens | 17 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Ik vind het ongelofelijk knap wat je schrijft, zo kunnen anderen het eens van onze kant zien!!

Gepost door: Myriam Smits | 18 september 2012

Beste MS patient,

lees dit eens voor je nog oordeeld. Een artikel: Een kreet van wanhoop voor degenen die niet kunnen van zich kunnen laten horen - http://blogs.suntimes.com/foreignc/2012/02/life-in-the-shadows.html

Gepost door: Monique Martens | 18 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Heerlijk hoe mijn commentaar verwijderd werd door Marc Van Impe.
Dit toont puur dat je weet dat ik gelijk heb...
Contacteer me gerust.
Annelien

Gepost door: Annelien | 18 mei 2012

Reageren op dit commentaar

ik heb uw commentaar niet gelezen, niet gezien en dus ook niet verwijderd. Het is dus waar dat CVS ernstige cognitieve stoornissen met zich meebrengt. Snel aan de CGT dus! Het beste

Gepost door: marc van Impe | 18 mei 2012

Beste "MS patiënt",

Hier een "ME/CVS patiënte" ...

ME/CVS patiënten zijn mensen. Een groep mensen van alle soorten, maten en gewichten. Er zitten dus klagers tussen, "zagers", mensen die veel "schouderklopjes" nodig hebben etc.
Maar er zitten minstens zoveel kranige mensen tussen, mensen die zo min mogelijk zagen of klagen, mensen met extreem veel moed en doorzettingsvermogen, mensen die hun miserie met humor proberen weg te lachen, mensen die ondanks wat ze meemaken er proberen te zijn voor hun familie, hun kinderen, hun ouders, hun vrienden en hun lotgenoten.

Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor MS patiënten.
Er zitten egoïsten tussen maar er zitten ook mensen tussen die empathisch kunnen blijven ondanks hun eigen lot. Er zitten intelligente mensen tussen en er zitten domme mensen tussen die amper weten waarover ze spreken maar toch graag hun mening verkondigen. Er zitten "zeikers" tussen ... en ga zo maar door.

Ik vraag me af welke eigenschappen op jou van toepassing zijn.
Afgaande op je taalgebruik, kan ik mij er alvast een voorstelling bij maken. Tsss ...

Gepost door: Els VH | 18 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Beste Marc Van Impe,
je maakt jezelf belachelijk.

Laat mijn reacties staan,
ook al ben jij het daarom niet eens met mij.

Annelien.

Gepost door: Annelien | 18 mei 2012

Reageren op dit commentaar

ook hier gebruik je weer je gekende schrijfstijl Annelien...
ik word nu wel heel nieuwsgierig, het moet een heel belangrijk bericht geweest zijn blijkbaar! Als je de moed hebt om het nog eens te plaatsen,why not?

Gepost door: Hilde V | 18 mei 2012

En als het een beetje té grof wordt, dan worden de reacties verwijderd! Over labiliteit gesproken zeg!

Gepost door: een MS patiënt | 19 mei 2012

Reageren op dit commentaar

een goed woordenboek kopen helpt

Gepost door: marc van Impe | 20 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Aan wie geef je de raad;
"een goed woordenboek kopen helpt", Marc Van Impe?

Gepost door: Annelien | 20 mei 2012

Er werd hier geen enkele commentaar, geen enkele reactie verwijderd.
Gelukkig bestaan er dokters die mensen behandelen die in een fantasiewereld leven.

Gepost door: marc van impe | 20 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Ik ken en respecteer Annelien, al zitten we soms in elkaars haar. Die opmerkingen over "snel aan de cgt" en "leven in een fantasiewereld" verdient ze niet.

MS-patiënt, blijkbaar kies je voor de gemakkelijkste weg en doe je niet eens de moeite om te lezen en na te denken over wat mensen hier schrijven.
Nogmaals:
Ooit werd tegen en over MS-patiënten hetzelfde gezegd als wat jij over ons schrijft.
Hopelijk blijft de geschiedenis zich niet herhalen ...

Gepost door: Hermine | 21 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Beste Heer Van Impe

Ik ken een zeer goede neuropsychiater ... misschien kan u die beter eens opzoeken. Hier zijn meerdere reacties verwijderd! Het zullen weliswaar de cognitieve problemen zijn zeker? Jullie CVS gestoorden zouden ze beter allemaal op de brandstapel gooien!

Gepost door: een MS patiënt | 21 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Ze heeft wel een punt,
wij hebben best wel een hoop gestoorde neuro-functies.
En als ik naar bepaalde lotgenoten kijk,
jullie zijn allemaal best prettig gestoord!

Gepost door: Annelien | 21 mei 2012

Hallo Sandra

Reacties hierboven lopen helemaal uit de hand ..

Ik was ook bij dokter Wynants in behandeling en ik zit met net dezelfde vragen als u! Zij gaf mij hoop en was mijn coach in deze moeilijke periode in mijn leven maar WAT NU??

Volgende afspraak valt inderdaad gewoon weg en als zij er zelf niet meer in gelooft .. hoe moeten wij dan nog weten wat we wel of niet moeten verder doen?

Heb al veel op internet opgezocht over andere dokters en hun behandelingen maar geraak er maar niet aan uit waar nu naartoe te gaan: Dr Meirleir, Dr Uytersprot, Dr Coucke, Dr Moorkens, Dr Bauer (Zwitserland), Dr Lambrecht .. het zijn er zoveel en allemaal hebben ze een andere "oorzaak" gevonden en hebben ze een andere "behandeling", de ene al wat duurder dan de andere?!

Diepe zucht, Angélique

Gepost door: Angélique | 22 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Hoi Angélique,
ze zegt niet dat ze er zelf niet in gelooft.

Als ik zeg: De Stemcoaching hielp mij erg vooruit, dan heeft dr Wynants in mijn ogen een mooie aanpak gevonden!

Maar zolang er geen ' wetenschappelijk bewijs (studie) ' is dat Stemcoaching cvs/fibromyalgie-patienten helpt, is ze in de ogen van 'hogere instanties' heel experimenteel bezig.
Om die reden zegt ze in haar mail ook : "interdisciplinaire research".
Ze gelooft er wél in!

En ik vind het, net zoals jij, heel erg jammer dat ik 'mijn coach' en hoop nu kwijt ben.

Ik heb ook geen zin om bij iemand te gaan die een totale andere aanpak heeft,
want ik voelde me goed bij die van haar.

Veel sterkte!

Gepost door: Annelien | 22 mei 2012

Hoi Angélique,
ze zegt niet dat ze er zelf niet in gelooft.

Als ik zeg: De Stemcoaching hielp mij erg vooruit, dan heeft dr Wynants in mijn ogen een mooie aanpak gevonden!

Maar zolang er geen ' wetenschappelijk bewijs (studie) ' is dat Stemcoaching cvs/fibromyalgie-patienten helpt, is ze in de ogen van 'hogere instanties' heel experimenteel bezig.
Om die reden zegt ze in haar mail ook : "interdisciplinaire research".
Ze gelooft er wél in!

En ik vind het, net zoals jij, heel erg jammer dat ik 'mijn coach' en hoop nu kwijt ben.

Ik heb ook geen zin om bij iemand te gaan die een totale andere aanpak heeft,
want ik voelde me goed bij die van haar.

Veel sterkte!

Gepost door: Annelien | 22 mei 2012

Beste MS-patient, laat ons het beleefd houden...ik heb ME en fibromyalgie en ben juist genezen van kanker...moet ik ook naar dat eiland? Wel ik hoop het wel want hier in Belgie zit ik meer alleen dan dat ik mensen zie..Op dat eiland kan ik lekker zagen maar ook luisteren naar mijn lotgeoten, elkaar steunen...ook jij bent welkom : zelfs jou zou ik een schouderklopje geven maar ik ben vooral blij dat ze al die MS-patienten eindelijk aanvaard hebben als "echte" zieke..Moet leuk zijn begrepen te worden en nog tot de maatschappij te horen, dat dokters onze ziekte "e"rkennen en "h"erkennen...gun je ons dit niet? E is nog altijd een plaatje op de maan want ons eiland zal dan volzet zijn met mensen die er zijn voor elkaar!!!Stel het wel!

Gepost door: Tita Anken | 22 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Beste MS patiënt ,

als men de CVS patienten volgens u allemaal best op de brandstapel gooit, dan maar beginnen met u !! Wellicht heeft u er nog niet bij stilgestaan, maar als men de term CVS ruim bekijkt behoort u eveneens tot die groep patiënten. Het lijkt wel alsof u even terug naar de middeleeuwen gaat en een ware heksenjacht ontketent.

Zelf heb ik het geluk noch aan ME, noch aan CVS ( wat in feite niet eens bestaat, het is alleen een gemakkelijkheidsbenaming voor alle groepen van patiënten die chronische vermoeidheid hebben als 1 van de symptomen bij hun werkelijke ziekte. U hoort daar dus ook onder in feite ), noch aan MS
Doch kan ik niet verdragen dat deze mensen op die manier worden aangevallen. Vele van mijn vrienden hebben namelijk ME en deze mensen zijn alles behalve aanstellers. Integendeel !! Ondanks hun pijn en vermoeidheid zijn zij er steeds voor hun gezin, voor hun vrienden, voor hun lotgenoten op een bewonderingswaardige manier.

Blijkbaar bent u op een of andere manier verbitterd geraakt. Werd u zelf aanvankelijk niet geloofd misschien ? Hebt u zelf af te rekenen gehad met vooroordelen en onbegrip ? Nochtans zou ik denken dat dat eerder meer begrip zou teweegbrengen dan. Steeds met veel pijn, vermoeidheid en dergelijke leven is voor geen enkele mens aangenaam, waarvan het ook komt, hoe de ziekte ook noemt waaraan je lijd. NIEMAND, maar dan ook NIEMAND is voor zijn plezier ziek. En als je reeds jaren met deze te kampen hebt moet niemand me komen wijs maken dat dat allemaal onzin is. Niemand brengt voor zijn plezier dagen uitgeput in bed door, zeker geen jaren... Misschien kan u zich inderdaad beter eens wat beter informeren en even gaan kijken naar video`s met getuigenissen over ME . Als zelfs kinderen van 11 jaar er kunnen aan overlijden, is het dan nog onzin in uw ogen ? Inderdaad, het is nog niet ZO lang geleden dat mensen met MS op dezelfde manier werden bekeken waar u nu de mensen met ME van beschuldigt .

Gepost door: Annemie | 22 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Merci Annemie voor je begrip!

Gepost door: Tita Anken | 22 mei 2012

Merci Annemie voor je begrip!

Gepost door: Tita Anken | 22 mei 2012

Graag gedaan Tita ! Van harte en gemeend !

Gepost door: Annemie | 22 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Graag gedaan Tita ! Van harte Hoor !

Gepost door: Annemie | 22 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Beste mede- CVS/FM patiënten,
Waarom steken jullie energie in het reageren op de reactie van MS- patient... energie die we veel te weinig hebben ... Ook ik vind de reactie er ver over en maak me er druk om .. even maar want wat ik de laatste jaren geleerd heb, (ben ondertss iets langer van 4 jaar thuis) is om me niet te veel meer aan te trekken van wat andere mensen denken/zeggen. Nu.. dit is niet makkelijk, verre van, dat geef ik toe, maar anderen herzien hun mening toch niet. Mensen die geen CVS/FM hebben, kunnen zich niet voorstellen wat t betekent. En op zich heeft ieder recht op zijn eigen mening, terecht of onterecht. Ik wist voorheen ook niet wat deze 'ziekte' inhield en hield er ook verkeerde ideeën op na, zo besef ik nu. Het belangrijkste is dat ons gezin, onze familie, kennissen en (goede) vrienden ons begrijpen en aanvaarden met onze huidige beperkingen, ons helpen/steunen wanneer nodig. Laat andere 'vreemde' mensen hun mening/ideeën hebben en steek er geen energie in.
Wat dr. Wijnants betreft: ook ik was een patiënte van haar en kreeg de mail toe, daags voordat ik bij haar een afspraak had. Ook ik was in eerste instantie verontwaardigd want ik voelde me, net als jullie, in de steek gelaten maar helpt dit ons vooruit? K denk het niet hé. En neen, ik heb t niet zo makkelijk aanvaard als ik het nu neerpen maar uiteindelijk is het wel zo.
grtjs,
CVSje

Gepost door: CVSje | 23 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Hallo CVSje

Wijze woorden. Heel mooi geformuleerd van u!

Heb toch een vraagje; het aanvaarden dat je niet meer bij dokter Wynants terecht kan is één zaak maar waar ga jij nu naartoe gaan voor verder opvolging/coaching?
Ik ben hopeloos op zoek naar een alternatief maar heb tot op heden nog geen gevonden...

Groetjes A+

Gepost door: Angélique | 31 mei 2012

Ik ben sinds 2000 patiente bij dr Wijnants: eerst in UZA (waar de afdeling CVS stiefmoederlijk wer bekeken) en nadien op haar praktijk op Stenenbrug. Ik ben sinds februari 2012 bij haar ontslagen omdat ik zoveel beter was geworden en zij mij praktsche instructies heeft gegeven omtrent verder te leven. Nu, zij heeft mij gedurende al die jaren gesteund (zelfs met mijn homeopathische geneesmiddelen) en in goede banen geleid, zeker met een empathisch gevoel.Ik ben zo tevreden dat ik Dr Wijnants heb leren kennen en ik ga voort met de leef-instructies die ze mij heeft meegegeven. Natuurlijk is zij in de eerste plaats een wetenschapper en probeert zij (als een Don Quichotte) met nieuwe theorieen (zoals stemcoaching) daar verklaringen en oplossingen voor CVS te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat zij ,om zulke drastische beslissingen te nemen als volledig te stoppen, er zeer erge dingen zullen gebeurt zijn, ik weet niet wat, doch Dr Wijnants is in geen enkel opzicht een opgever ,eerder een baanbreker. Doch, zoals je nu ziet ,zijn deze ook te kraken door onze zogzegde gezondheidszorg ,die feitelijk een ziektezorg is, en alleen geintersseerd is in ziektes en zieken ipv in hoe de mensen gezond te maken en te houden.

Gepost door: els vandervelde | 15 juni 2012

Reageren op dit commentaar

Beste Els Vandervelde,

ga daar nog niet van uit, wacht eventjes af, het zal duidelijk worden ;-)

Gepost door: Aan Els Vandervelde | 15 juni 2012

Reageren op dit commentaar

Beste mensen,

Ik wil jullie wijzen op een website die al dit gekrakeel wel serieus neemt en je naar de grootste specialist wijst voor de meer dan 30 ziektebeelden imiterende ziekte fibromyalgie.

Ik verkoop niets en ik beloof niets.
Maar wil je niet meer beduveld worden door de zoveelste dokter die niet weet wat ie doet, bezoek dan ons forum en lees en lees en stel veel vragen !

Het CVS/Fibromyalgiesyndroom is niets anders dan een neurocompressiesyndroom! Maar dat wordt je niet gezegd want de zieken moeten ziek blijven om de omzet van de farmaceutische industrie nog groter te maken.

Patiënten zijn een handelswaar geworden. En ze laten zich hier kritiekloos voor gebruiken ook.
Mensen wordt wakker er speelt zich een schandaal af dat zijn weerga niet kent!


www.fibromyalgie-vlaned.nl

Gepost door: Margoot | 16 juni 2012

Reageren op dit commentaar

Kom op zeg,
denk ook eens na over de mogelijkheid van 'andere oorzaken'
dan een dokter die niet weet wat ze doet.

Ze weet wél wat ze doet,
en dat zal binnenkort duidelijk worden.

Gepost door: ik weet meer | 16 juni 2012

Reageren op dit commentaar

Hallo "ik weet meer" & Els Vandervelden
Hoeveel langer moeten we nog wachten voor we MEER te weten komen??
Groetjes A

Gepost door: Angélique | 27 juni 2012

Reageren op dit commentaar

Beste Angélique,

daar op antwoorden kan ik niet.
Ik zou vermoeden rond september.

Wel raad ik je aan om toch vervanging te zoeken, haar praktijk sluit definitief.

Veel sterkte!

Gepost door: ik weet meer | 27 juni 2012

Reageren op dit commentaar

Bedankt "ik weet meer"
Het is allemaal wat geheimzinnig precies maar ik kom hier in september zeker nog eens checken wat je nu meer weet dan mij ..
Groetjes

Gepost door: Angélique | 22 juli 2012

Reageren op dit commentaar

We zijn ondertussen september 'ik weet meer' en we weten nog steeds niet meer ;-)

Gepost door: Myriam Smits | 18 september 2012

Reageren op dit commentaar

Beste Angélique en Myriam,

Indien jullie reeds patiënten waren van Dr. Wynants zullen jullie later (hangt af van ontwikkelingen in het UZA) terecht kunnen voor hulp in groepjes.
Besef dat het RIZIV het geen enkele cvs-specialist gemakkelijk maakt,
zeker niet als die arts op een niet-klassieke manier te werk gaat.
(En jullie weten dat zij dat doet, en ook dat ze goed bezig was.)

Om zelf zeker te zijn van informatie, stel ik voor dat jullie zelf je vragen per mail stellen aan haar.

Maar weet dat zij zich, hoe dan ook, zeker nog met cvs/fibromyalgie bezig houdt.

(zoals ze zei in haar mail: '...de maatschappij is hier klaar voor...', dat heeft nu voorrang)

Veel liefs,
blijf de oefeningen die jullie hielpen gebruiken!

Gepost door: ik weet meer | 18 september 2012

Reageren op dit commentaar

Beste "Ik Weet Meer"

Blij eindelijk woordje meer uitleg te krijgen. Dank u!
Heb paar weken terug al eens mailtje naar dr Wynants gestuurd echter zonder enige reactie ..
Ik blijf inderdaad haar oefeningen verder doen en hoop in de toekomst terug bij iemand terecht te kunnen die op dezelfde golflengte zit als haar.

Groetjes A

Gepost door: Angélique | 02 oktober 2012

Reageren op dit commentaar

Hoi Angélique,

Indien je een e-mailadres of manier waardoor ik je kan contacteren privé zou achterlaten,
wil ik jou proberen helpen met een antwoord te kunnen vinden.

Of zelf tips geven bij wie ikzelf nu 'vervanging' zoek.

Veel succes en beterschap, hoe dan ook!

Gepost door: ik weet meer | 02 oktober 2012

Reageren op dit commentaar

Dr. Wynants start haar praktijk terug in november,
wat zal er weer gezongen worden, sommigen noemen het ook stemcoaching.

Gepost door: ik weet meer | 13 oktober 2012

Reageren op dit commentaar

Ik begrijp er NIETS meer van .. plots mail om alle patiënten te zeggen dat praktijk stopt en nu geen mail om te zeggen dat praktijk weer start??
Via welke weg heeft u dit vernomen?

Gepost door: Angélique | 04 november 2012

Reageren op dit commentaar

Hoezo, geen mail?

Alle patienten met bijhorende artsen uit haar patientenbestand hebben er eentje gekregen?

Was u geen patiente in haar praktijk in Borgerhout?

Groetjes

Gepost door: ik weet meer | 04 november 2012

Reageren op dit commentaar

Ik werd al meer dan 2 jaar opgevolgd bij haar in Borgerhout ..
Tsja!

Gepost door: Angélique | 05 november 2012

Reageren op dit commentaar

Beste Angélique,
mijn huisarts kreeg de mail pas recent.
Maar ik ga het hier voor je posten, dan ben je mee!

Geachte Heer, Mevrouw,Vanaf 5 November 2012 wordt mijn praktijk heropend.

De voorbije maanden heb ik tijd geinvesteerd in het bestuderen van het parasympatisch zenuwstelsel en psychomotoriek en hoe dit beter kan gerevalideerd worden.

Een goed functionerend parasympatisch zenuwstelsel maakt mensen gezonder en veerkrachtiger.

Het zorgt immers voor een goede nachtrust, een goede spijsvertering, een goed immuunsysteem een goede doorbloeding van de spieren en van de hersenen, voor goede fysieke en emotionele wondgenezing en voor pijndemping. Hierdoor verminderen chronische spierpijn en vermoeidheid.

Naast kinesitherapie en stemtraining zijn vaak bijkomende veerkrachtsbevorderende oefeningen nodig om tot verbetering te komen van vermoeidheid, chronische spierpijn en latente hyperventilatie.

Vanaf November 2012 bestaat de mogelijkheid om in de praktijk oefeningen aan te leren die specifiek gericht zijn op het hertrainen van het parasympatisch zenuwstelsel.

De website van de praktijk is aangepast, er wordt gewerkt aan een informatieve blog.

Indien U graag een afspraak maakt kan dit:

- via e-mail: herlinde.wynants@healthspan-pro.com

- GSM: 0478 530 696

-vanaf 5 november ook op 03 663 20 19

Afspraken voor een raadpleging op donderdagnamiddag in de Lyssensstraat 40 te Berchem kunnen gemaakt worden op 03 232 32 92.

Met vriendelijke groeten,Dr. Herlinde Wynants

Gepost door: ik weet meer | 05 november 2012

Reageren op dit commentaar

Heel erg bedankt voor info!!
Nog een laatste vraagje .. ga jij zelf terug?
Groetjes A

Gepost door: Angélique | 05 november 2012

Reageren op dit commentaar

Geen probleem!

Ik heb een afspraak, volgende week!

In al die tijd dat zij geen consultaties deed,
heb ik geen vervanging gevonden die me aanstond.
Het zou ook compleet tegendraads werken om nu wél voor iedere klacht een behandeling te zoeken, in plaats van het geheel aan te pakken.
(je kent haar voorstelling van die curves wel)
Ik voel mij goed bij de manier van werken van haar, dat ze de tijd tussen iedere afspraak ook laat afhangen van hoe het gaat en ook het gevoel dat ze telkens met iets nieuws afkomt (geeft hoop voor mij, als het heel slecht gaat).

Niet iedereen is het zo eens met haar aanpak rond zang/stemcoaching,
ik daarentegen sta er enorm achter.
Omdat ik het effectief ondervonden heb dat ik mij daardoor beter voel (met volume zingen, vals of niet vals, het laat spanning weggaan!) én dat ik ook merk dat mijn spieren echt versterken aan mijn middenrif. Ik kan nu langer en makkelijker rechtop zitten!

Dus ja,
ik ga terug ;-)

Liefs!

Gepost door: ik weet meer | 06 november 2012

Reageren op dit commentaar

Beste,

Ik heb sinds 10 maanden stekende flankpijnen en heb steeds pijn in zithouding of buigbewegingen maw als er druk op komt. Volgens mijn kinesist ligt de oorzaak bij het middenrif. Volgens prof Moorkens (uza)heb ik spasmofilie en een verstoring van het autonome zenuwstelsel. Deanxit en metanor + duspatalin onderdrukken nu wel enigzins de pijn.
Heb jij dezelfde klachten en ben je goed bij de behandeling van Dr Wynants ? Ik ben benieuwd naar uw therapie.

Gepost door: Veerle | 22 maart 2013

Beste mensen,

Ik ben van plan om een afspraak te maken bij dr. Wijnants. Ik ben echter alleenstaande en kan het
me niet veroorloven om grote bedragen uit te geven. wat is ongeveer het prijskaartje bij Dr. Wijnants?

mvg,

Karolien

Gepost door: Karolien | 17 mei 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.