20 januari 2012

Schorsing door het Riziv

 

"Beste,

Toen ik op uw blog het verhaal las van de vrouw die geschorst werd omdat ze vrijwilligerswerk deed, heb ik besloten het mijne toch ook te vertellen.

In 2008 werd bij mij CVS/fybromialgie vastgesteld.  Ik wou echter graag zo goed als mogelijk actief blijven en slaagde erin, vanaf september 2009, terug een viertal uurtjes te gaan lesgeven in de school waar ik al jaren werk, met goedkeuring van de adviserende geneesheer van de CM.  Met een bijkomende uitkering van het ziekenfonds was dit financieel redelijk haalbaar.  Gedurende 2 schooljaren was dit geen enkel probleem : de adviserende geneesheer was en bleef heel begripsvol en vond dat ik moest "geprezen worden" voor mijn doorzettingsvermogen en mijn wil om ondanks alles te blijven werken.

Tot mijn grote ontsteltenis werd ik echter in november 2011 door het Riziv geschorst, na een onderzoek dat eigenlijk alleen de naam "schijnproces" verdient en dat een aanfluiting is voor al wie in dit land op een eerlijke en professionele manier aan geneeskunde doet.

De reden ? Volledig arbeidsgeschikt.  Enige uitleg over de motivatie voor deze beslissing, werd mij botweg en op een respectloze manier geweigerd.  

Uit contacten met mijn vakorganisatie, die me zou moeten kunnen bijstaan in geval ik een proces zou aanspannen, bleek mijn kans om dit te winnen maar heel klein.

Het komt erop neer dat ik beter helemaal niet was gaan werken, zelfs niet die paar uurtjes. 

Ik betwijfel of ze het bij het rechte eind hebben, maar eerlijk gezegd, ik heb momenteel niet de energie om het allemaal zelf uit te zoeken.

In dit land worden zieken blijkbaar gezien als een soort van rechtenloze parasieten, waar niemand echt mee bezig wil zijn. Ik word er zo moedeloos van, het gevoel van machteloosheid en eenzaamheid is zo groot, dat ik, uit een soort van zelfbehoud, besloten heb om geen procedure aan te vatten, en mijn lot maar te ondergaan.

Er zit voor mij niets anders op dan meer uren werken om het financieel verlies te compenseren.

Wat dit met mijn gezondheid, en eventuele kansen op enig herstel zal doen, daar geeft niemand ook maar ene moer om.

Vriendelijke groeten,

 

Mylène Vranckx"

11:36 Gepost door Marc van Impe | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

hallo,
ik zit eigenlijk in hetzelfde shuitje. Ik heb al 30 jaar fibro en cvs en heb lange tijd gewerkt. Aangezien dat mij vroeger lukte, moet het nu ook maar weer gaan, zegt de adviserende geneesheer van cm. Ik heb een proces aangespannen met hulp van ACW... ik ben benieuwd.
Toen ik hem zei dat ik beter een arm of een been zou missen, was hij het volmondig met me eens. Een kennis die ook fibro heeft, werd door ditzelfde heerschap gezegd dat ze beter af en toe "nen goeien" zou drinken, dat ze dan meteen minder pijn zou hebben. Toen zei ze : ah, ja, en als ik dan alcoholist word? Ja, zei hij, dan kan je op ziekteverlof, dat is erkend....
Ben ik gek of zijn zij het???

Gepost door: sofie | 20 januari 2012

Reageren op dit commentaar

Ik sukkel ook al 20 jaar met FB en dan nog artrose in ver gevorderde staat.
Bij mij is de diagnose ook zo uitgedraaid.
Nog goed genoeg om bij Fort aan de band te gaan werken.

Gepost door: Guido Vandevelde | 20 januari 2012

Reageren op dit commentaar

Ik vroeg mij eigenlijk af of dat KB dat het RIZIV wilde laten goedkeuren ivm CVS als psychosomatische aandoening en het verbod om biomedische behandelingen ervoor te geven er nu door is of niet. Ik vind er niet meteen iets over maar misschien weet er hier iemand meer...

Gepost door: Patricia | 26 januari 2012

Reageren op dit commentaar

Kan Sofie mij laten weten of er al een uitspraak gedaan werd. Mijn zoon is fibro-patiënt en zit in hetzelfde schuitje - hij moet half november voor de gerechtsdokter komen omdat wij de beslissing van het RIZIV aanvechten (ook via het ACW)
nelly

Gepost door: nelly | 06 november 2012

Reageren op dit commentaar

wel ik zou eens willen reageren op sommige mensen ik ben ook invalide en heb alle onderzoeken gedaan die er zijn en ben altijd correct behandeld door riziv en door fod personen met een handicap en ook door de adviserend geneesheer van de mutualiteit en werd nooit uitgemaakt of geweigerd hoe zou dat komen als men echt iets heeft verloopt alles correct bij die mensen ik kan het weten danny

Gepost door: henau | 19 maart 2013

Reageren op dit commentaar

daar ben ik het niet mee eens henau
ik heb in 2000 de diagnose CVS en Fibromyalgie gekregen, in 2009 hebben ze mij eraf gegooid van riziv, ik moest op controle komen zoals elk jaar en mijn schorsings papieren lagen al klaar.
Ik heb het toen aan gevochten via ABVV maar rechtszaak natuurlijk verloren tegen hun ze zitten overal tussen, dit was het begin van de crisis en ze "gooiden" er toen zoveel mogelijk cvs/fibro mensen af.
Sedertdien "sukkel" ik om een inkomen binnen te krijgen heb al verschillende werkgevers gehad, momenteel ga ik gaan poetsen part time om het te "redden" als je dit al redden noemt, elke dag kom ik versleten thuis, iets leuks doen zit er niet in ik ben een wrak en kan nix meer, als je dit al een leven noemt chapeau.
Redelijk en correct zijn die mannen niet bij riziv helemaal niet, ze kunnen jammer genoeg niet in je lijf kruipen om je eens te voelen hoe het daar binnen is dat zouden ze beter wel es kunnen me dunkt dan zouden ze wel anders praten, de pijn die je dag en nacht voelt, je sleept je elke dag vooruit door het leven, mijn lepels zijn op, geen enkele reserve niet meer.....

Gepost door: sam | 28 september 2013

Reageren op dit commentaar

Dit is nu nog erger. Ik ben 20 jaar invalide, aanvankelijk wou ik werken maar mijn adviseur vertelde me dat beter niet te doen want dat ik dan de kans liep alles te verliezen. Uiteindelijk kan ik niet werken. Men riep mij in aanvang vaak op en dan minderde dat. Sedert de crisis word ik om de haverklap opgeroepen.
Het is niet anders: "Laat ons de kleine man maar volledig uitpersen".
Rijkaards betalen geen belasting, kopen hun straf af, wie grootgrondbezitter is en veel eigendommen verhuurd mag ook niet extra belast worden maar zijn huurders wel. Ze gaan de lonen bevriezen en de toplui van Dexia opslag geven enzovoorts...
Men bekijkt ons als profiteurs... Als er iets in het buitenland gebeurd staan ze massaal met hun geldbeugel klaar, echte hypocrieten. Men schept haat tegenover buitenlanders ook, zij krijgen alles, en direct, verblijven op hotel ,een dagvergoeding van 50 e, kunnen lenen op 50 jaar en overdraagbaar op kinderen, openen zomaar nachtwinkels want voor hen kost een zaak openen niets, de mooiste kledij, de beste sociale woningen, gratis verzorging zonder vragen... en op onze kop word vlak uit ge.....

Gepost door: Pascale | 23 januari 2014

Reageren op dit commentaar

Ik werd ook op miraculeuze wijze direct genezen verklaar door die drie mannen van het RIZIV.Procederen help niet. Zonde dat je daarvoor moet betalen. Alleen geld telt mensen zijn hun zorgen niet.

Gepost door: Ives | 19 maart 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.